Udsmykning af byggerier

Hvordan foretages udsmykning af byggerier? Det kan det gøres på mange forskellige måder og et et særpræget håndværk. Når en murer skal lave super simpel udsmykning, vil det som oftest være mureren selv, der står for denne. Sådan vurderer vi det hos Murerfirma Esbjerg. Det er først når det bliver mere kompliceret udsmykning, at der skal ekstern hjælp indover.

I forbindelse med kompliceret udsmykning, så kan det give god mening at anvende en stenhugger, da de er specialiseret i at lave flotte udskæringer. Disse flotte udskæringer kan monteres på byggeriet i murerarbejdet, således det bliver pænt. Fordelen ved dette er at der skabes et samarbejde, hvor kan laves et smukt slutresultat som alle er tilfredse med.

Vi anbefaler Danstein til brug som stenhugger. Danstein er en familievirksomhed, der er over 100 år gammel. De er meget erfarne med stenhuggeri og kan levere udsmykning, dekorationer og meget mere. Det gør de i forbindelse med haveudsmykning, byggeri, gravsten og meget mere.

Stillads regler til større entrepriseudsmykning

Et Stillads må kun befærdes af brugeren, når der gives grønt lys via et godkendelseskilt ved opgangen af stilladset. Mangler skiltet eller viser det rødt lys, er adgangen til, samt brug af det enkelte stillads, ikke tilladt. Leje af stilladser har en pris, så når du køber leje af stillads, så hold øje med prisen.

Stilladser, som er højere end 5 meter og længere end 10 meter, bør have separate opgangsfelter med trapper. Skal sådan et stillads tilsvarende benyttes af flere end 2 personer samtidigt, skal der ligeledes som hovedregel også være separate opgangsfelter med trapper.

Anvendelse af stillads

  • Stilladset bør under ingen omstændigheder anvendes, til anden brug end, hvad det er opstillet til. Hvad det enkelte stillads kan anvendes til, fremgår af skiltet ved opgangen.
  • Materialer, affald, murbrokker med videre, må naturligvis ikke kastes ned på stilladset. Der må heller ikke saves, bores eller bankes i materialet.
  • Syrer eller baser, der er skadelige og kan angribe træ, finér eller metal må absolut ikke anvendes.

Færdsel på stilladset

Stilladset skal befærdes gående. Løb må ikke finde sted på stilladset. På stilladser må der heller ikke hoppes ned på dækkene fra et højere liggende niveau, som kan være et tag eller et vindue. Det er heller ikke tilladt at gøre mellem konsoldæk og hoveddæk. Al trafik og færdsel skal foregå yderst roligt og behersket.

Transportforhold på stilladset

Vandret transport på stilladset, bør foregå ved at materialerne bæres ordentligt og velovervejet. Det er kun tilladt at anvende de rullende transportmateriel (trillebør, sækkevogn o. lign. ), hvis stilladset er beregnet til dette. Ellers kan det medføre skade på stilladsdækkene.

Lodret materialetransport kan faktisk foretages med de på stilladset monterede hejseanordninger. En håndhejs bør kun betjenes manuelt for sikkerhedens skyld, og kun af en person.

El-hejs må absolut kun belastes, med den på hejsets angivne belastning. En last skal hejses eller fires lodret. Lasten må således ikke væltes eller skubbes ud over kanten, så der på den måde opstår pludselige belastninger. Der skal udvises stor respekt og særlig opmærksomhed ved op- og nedhejsning. Byrden skal altid være godt sikret mod afhægtning.

Tak fordi du læste med hos Murerfirma Esbjerg

Tak fordi du læste med her på Murerfirma Esbjerg. Tag kontakt hvis du har nogen spørgsmål.